'Alle ruimtes vloeien in elkaar over'

Bedrijfspand van de maand

Met een duidelijke visie voor ogen is Gert Doornebal niet alleen de eigenaar van het pand aan Steenoven 1 in Rhenen, het is ook onder zijn architectuur gebouwd. Het bestaat uit drie gedeelten van verschillende hoogte en het biedt de koper veel mogelijkheden om op diverse manieren te gebruiken.

Rhenen - Als interieurontwerper zit creëren Doornebal in het bloed. "Bij het ontwerp ben ik mij bewust geweest van de locatie. Het gebouw moest recht doen aan het uitzicht op de Nederrijn en de uiterwaarden.

Regel het direct

064-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Marieke Westhuis

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

02__115.jpg

Welstandscommissie

Van buiten naar binnen heeft het pand een open karakter vanwege de glazen pui. De toren is een markant punt dat uitnodigt om via de parkeerplaats het pand te betreden. Het zuigt je als het ware naar binnen. Ik vond het een mooi compliment dat de welstandscommissie het ontwerp destijds direct heeft goedgekeurd, zonder enige aanpassing."

Ruimtelijk effect

Parallel aan de weg ligt de etalage en deze bevindt zich op een podium van 40 cm. Aan de ene kant zet het de presentatie op een voetstuk, maar aan de andere kant bemoeilijkt het praktisch gezien ongewenste bezoekers om binnen te rijden. Op het podium staat een groot kozijn van 12 x 7 meter, wat aan de binnenkant is verdeeld in 12 delen van 3 x 2,30 meter. Wanneer je op snelheid langs het gebouw rijdt, lijkt het een enorm groot raam. De voorzijde van het pand vloeit door de halfronde toren over in de zijkant. "Bij het betreden van de entree is het niet mogelijk om de gehele ruimte te overzien, het is de bedoeling dat bezoekers de ruimte gaan beleven. In mijn werk ben ik constant aan het boetseren met ruimtelijke effecten."

Steenoven%201%20Rhenen%20(0)-COLLAGE%20(1).jpg

04__114.jpg

Inspiratie

"Mijn inspiratie voor dit werk zijn invloeden vanuit de Amsterdamse school en het Barcelona paviljoen van architect Ludwig Mies van der Rohe. Hier vloeien de binnen- en buitenruimtes ook in elkaar over. Dit zien we bij de spanten waarop het dak rust, maar ook bij de entree." Door de verspringen in het pand is er veel staal in verwerkt. Het is zo geconstrueerd dat staal, beton en hout met elkaar in balans zijn, maar vooral elkaar

versterken. Het warme hout van de spanten is gecombineerd met staal, waaraan de betonnen verdiepingsvloer is opgehangen.

Veranderingen

De grote ruimte is nu onderverdeeld in kleinere, om meubelopstellingen in kamers te creëren.

Johan de Man van CMC Bedrijfsmakelaars: "In principe kan de ruimte weer een groot geheel worden. De vloer van het magazijn kan eruit worden gehaald, waardoor je opeens een hoogte van bijna 9 meter tot je beschikking hebt, met lift en laaddeur. Uit logistiek oogpunt biedt dit interessante opties." Doornebal vult aan: "Ik zou het jn vinden om een koper te vinden die het pand begrijpt en de emotie waardeert die ik erin heb weten te leggen."

08__116.jpg

05__116.jpg

Op bedrijventerrein Remmerden in Rhenen ligt een representatief multifunctioneel bedrijfsobject bestaande uit circa 490 m2 showroomruimte, 116 m2 magazijnruimte en 326 m2 kantoor- en overige ruimte. Dit onder architectuur gebouwde object bevindt zich op een zichtlocatie langs de N225.

Meer informatie over het kopen van Steenoven 1 in Rhenen is in te winnen bij Johan de Man, 06-52 83 52 99.

 

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief