De Shelter laat zorgfunctie deels los

Bedrijfspand van de maand

Op de hoek Laan der Techniek en de Industrielaan is in 2016 De Shelter geopend. In het veelzijdige gebouw zijn zorg en wonen onder een dak samengebracht. Het is nu ook mogelijk een vergunning te vragen voor het vestigen van niet-zorggerelateerde organisaties.

Veenendaal – Gerard van den Akker is als ontwikkelingsmanager van De Vries en Verburg nauw betrokken geweest bij de plannen, start en voltooiing van het complex. "De combinatie van wonen, werk en zorg is een mooie combinatie die steeds meer wordt toegepast. De kantoorruimten hebben wij zelf in onze vastgoedportefeuille gehouden. Nu zijn deze beschikbaar gekomen."

Bron: Rijnpost
Tekst: Diana Kervel

Regel het direct

Marieke Westhuis - CMC

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

01_1202.jpg

Patrimonium

De Shelter is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Patrimonium Woonservice, de gemeente Veenendaal en De Vries en Verburg Ontwikkeling (destijds Burgland Projectontwikkeling). Het gebouw is ontworpen door MIES architecten uit Ede. De Shelter is destijds opgezet om een warm toevluchtsoord te zijn voor met name bewoners en zorgverleners. Het markante gebouw van ruim 11.000 m2 is verdeeld over acht bouwlagen. In het gebouw zijn 68 woonzorgeenheden en 16 appartementen voor de sociale verhuur gerealiseerd. Tevens bevinden zich 3 kantoorverdiepingen van elk circa 370 m2 in het gebouw, voorzien van een eigen toegang met lift en een overdekte parkeervoorziening.

Barrière

Robbert van Hal van CMC Makelaars: "Met het loslaten van de zorgorganisatie-eis, is het voor andere bedrijven mogelijk om hun intrek te nemen in De Shelter. De nieuwe huurders zitten dan op industrieterrein De Ambacht, maar ook tussen appartementsgebouwen in." Van den Akker vult aan: "Destijds is een van de eisen geweest om de wooneenheden te scheiden van het industrieterrein. De kantoorruimtes vormen een mooie overgang tussen de woonfunctie en het bedrijventerrein." Bedrijventerrein Ambacht/Nijverkamp is een gecombineerd bedrijventerrein gelegen in Veenendaal. Het bedrijventerrein is 183,4 hectare groot en kenmerkt zich door de vele maakindustrie op het terrein. Tussen de twee bedrijventerreinen ligt de rondweg oost N233, leidend naar de rijksweg A12 tussen Utrecht en Arnhem. In 2010 is er op bedrijventerrein Ambacht/Nijverkamp gestart met collectieve bedrijventerreinbeveiliging

21_960.jpg

02_1204.jpg

Bouwen in zorg

De Vries en Verburg is een middelgroot bouwbedrijf waar 180 mensen werkzaam zijn. Van den Akker: "Het bouwen is vanwege stikstofbeleid wel lastiger geworden en geeft op dit moment veel onzekerheid in de bouwsector. Niettemin is onze orderportefeuille goed gevuld en realiseren wij veel vastgoed in de sector zorg, zoals ziekenhuizen, woonzorgcentra en verpleeghuizen." Met de keuze voor CMC Bedrijfsmakelaars is het vinden van nieuwe huurders in goede handen schat Van den Akker in. "Heel Veenendaal kleur groen dankzij de kleur van het logo van CMC. "De keuze was voor ons een logische stap. Nu er zich ook andere bedrijven mogen vestigen, doen we graag een beroep op hun klantenkring."

De Shelter is gelegen op de hoek van de Industrielaan en de Laan der techniek, op bedrijventerrein Het Ambacht. De kantoorruimte op de eerste en tweede verdieping is te huur (onder voorbehoud van een omgevingsvergunning). Zowel koop als deelverhuur is bespreekbaar.

Meer informatie over het huren van bedrijfsruimte op Industrielaan 24a in Veenendaal is in te winnen bij Robbert van Hal: bel of mail direct

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief