'Het uitzicht is al schilderijwaardig'

Bedrijfspand van de maand

Als ik alles van te voren had geweten, had ik me nog even achter de oren gekrabd", valt Jacob van Leeuwen van Delektro Nederland met de deur in huis. Twee jaar geleden kwam het bouwproject op zijn pad, maar het bracht te veel financiële risico's met zich mee. Het kan verkeren, de bouw op de Jennerstraat is in volle gang en begin 2020 neemt het bedrijf zijn intrek in de nieuwbouw.

Bron: Edese Post
Tekst: Diana Kervel

Regel het direct

064-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Marieke Westhuis

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Jennerstraat-Ede-te-huur.JPG

Ede - Met de zoektocht naar een geschikte locatie liep Van Leeuwen in 2017 regelmatig tegen muren aan. "De wortels van Delektro liggen in Veenendaal. Voor de nieuwbouw ben ik dan ook daar begonnen." Met de wens voor een nieuw, eigen pand, uitgebreide showroom en op installatiegebied the state-of-the-art technologie heeft hij Mies Architectuur in Ede benaderd. In Veenendaal was echter geen grond meer te koop en werd verwezen naar bestaande panden. "De plannen voor een nieuw pand begonnen in mijn hoofd al helemaal vaste vormen aan te nemen. Met de gemeente Ede zijn diverse gesprekken geweest en uiteindelijk een locatie gevonden op BTA12, op de grens Ede-Veenendaal. In het voorjaar van 2018 vroegen we de vergunningen aan en in het najaar was alles rond. Het is toen allemaal snel gegaan, zo enthousiast was de gemeente Ede."

Off-grid

In april 2018 is de grond afgenomen en begin van dit jaar is gestart met de bouw. "Het is nu nog wel een bouwput, er moet nog veel gebeuren, maar in januari 2020 trekken we erin. De showroom volgt op de begane grond." Delektro bouwt op de Jennerstraat aan zijn eigen 2.0-versie. De installateur bouwt aan zogenaamde 'smart homes', denk daarbij aan een huis dat zelf de verlichting aan doet als het donker wordt, de verwarming lager draait als je weggaat en over tal van beveiligingssystemen beschikt om gevaar te detecteren. De installateur wil op de nieuwbouw jaarlijks van april tot en met oktober geheel off-grid zijn, dus onafhankelijk van het lichtnet. Dit kan door zonnepanelen te combineren met accu's van auto's, in de vorm van second life batteries'. "Dit is uniek in Nederland maar we we hechten grote waarde aan een verantwoorde inzet van die batterijen, op zo'n manier dat zij het milieu tijdens het gebruik niet belasten. Ook wanneer zij economisch geen waarde meer hebben."

 

Het grootste deel van het jaar zullen we off-grid zijn

Jennerstraat-7-Ede-huren-3D-impressies-.jpg

Delektro vindt het belangrijk om actief de ecologische voetafdruk, de 'footprint', te beperken

Vingerafdruk

De kantoorruimte is voorzien van een eigen warmtepomp en WTW (warmte-terug-win) installatie. Robbert van Hal van CMC Bedrijfsmakelaars is ingehuurd om de tweede verdieping van het nieuwbouwpand te verhuren: "Door al het glaswerk in het gebouw of via het balkon kijk je uit op een boerderij. Het lijkt wel een schilderij. Het thema duurzaamheid is op vele manieren doorgevoerd binnen het bedrijf. Koeling, lucht, warmte, qua installaties is gekeken naar de nieuwste technieken en deze zijn ook zoveel mogelijk toegepast. Delektro vindt het belangrijk om actief de ecologische voetafdruk, de 'footprint', te beperken. Het is dan wel weer grappig om te vermelden dat de nieuwe huurders door middel van het scannen van hun vingerafdruk het gebouw kunnen betreden."

Het kantoorpand op Jennerstraat 7 in Ede is momenteel in aanbouw en ligt op bedrijventerrein BTA12. De in totaal 500m2 kantoorruimte op de tweede verdieping is flexibel in te delen met turn-key oplevering. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. De kantoorruimte heeft een balkon van 200 m2 aan voor- en achterzijde van de kantoorruimte. Meer informatie over het huren van Jennerstraat 7 in Ede is in te winnen bij Robbert van Hal: bel of mail direct. 

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief