Iedereen in 't Veen kent Huize de Tol

Bedrijfspand van de maand

Een uniek pand, op een uitgelezen locatie. De monumentale villa Huize de Tol stamt uit 1915 en beschikt nog over authentieke, karakteristieke details zoals erker, ornamenten plafonds en sfeervolle schouwen.

Regel het direct

064-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Marieke Westhuis

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

F%20-%20Kerkewijk%20156%20-%20Veenendaal-3.jpg

Veenendaal - Het gebouw is getekend en ontworpen door Bernard van Kreel. Veel panden in de Hoofdstraat, maar ook elders in Veenendaal, komen uit zijn brein. De gebouwen van deze architect zijn bepalend geweest voor het aanzicht van Veenendaal.

Kenmerken

Typisch kenmerk is dat het geheel gepleisterd is in de kleur zalmroze. Er zijn twee bouwlagen en een zolderverdieping onder een samengesteld dak met overstek. Het torenachtige dak op de noordoostelijke hoek wordt bekroond door een tentdak dat met leien is bedekt. Aan de zuid-westgevel is een terras en daarboven bevindt zich een prachtige erker.

F%20-%20Kerkewijk%20156%20-%20Veenendaal-5.jpg

F%20-%20Kerkewijk%20156%20-%20Veenendaal-14.jpg

Het perceel van dit unieke pand uit 1915 is circa 1968 m2. Koop is bespreekbaar.

Praktijk

Villa Huize de Tol kent een rijke historie en heeft zowel voor woonruimte als dependance van het Christelijk Lyceum gediend. Bedrijfsmakelaar Denise van Essen kent het pand nog van haar bezoeken aan de destijds gevestigde orthodontiepraktijk Van den Bosch. "Iedereen in Veenendaal kent deze plek. Eind jaren 80 is het pand gerenoveerd waarbij de isolatie aan de buitenkant is aangepakt. Het pand is van uitstraling veranderd doordat in plaats van stenen de gestuukte pui die een kleur moest krijgen er heel anders is gaan uit zien. Ook is de serre toen op pootjes gezet omdat er boven te weinig ruimte was op de eerste verdieping." De kantoorvilla is toen een gemeentelijk monument geworden. Het pand is zeer eenvoudig weer als woning te gebruiken daar tijdens het gebruik als orthodontiepraktijk bijna alle details bewaard zijn."

Ligging

De ligging van dit pand is goed, te midden van andere karakteristieke – en al dan niet monumentale – panden en vlakbij het NS station en het centrum van Veenendaal met een uitgebreid winkelaanbod en (culturele) uitgaansgelegenheden. Er zijn voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar.

Regionaal

Het vinden van verhuurders voor de monumentale villa is in handen gegeven van CMC Bedrijfsmakelaars. Dit team heeft zich ruimschoots bewezen sterk in de markt te staan. "Dat komt doordat wij ons actief in de markt presenteren en we ons weten te onderscheiden. We hebben allemaal stuk voor stuk passie voor ons vak."

F%20-%20Kerkewijk%20156%20-%20Veenendaal-16.jpg

Een bedrijf kan zich met huisvesting onderscheiden

F%20-%20Kerkewijk%20156%20-%20Veenendaal-19-COLLAGE.jpg

Karakter

Het is een pand voor de liefhebber. De totale verhuurbare vloeroppervlakte bedraagt circa 373 m². "We kunnen ons voorstellen dat een notaris- of accountantskantoor, maar ook een makelaar of reclamebureau hier graag zijn klanten zal ontvangen. Het karakter van het huis is zeker niet alledaags, ook in huisvesting kun je je als bedrijf onderscheiden. Met dit pand geef je een waar visitekaartje af voor je bezoekers", aldus Denise van Essen van CMC Bedrijfsmakelaars.

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief