Maandereind maakt sprong vooruit!

Bedrijfspand van de maand

De plannen om het Maandereind in Ede een geheel nieuwe aanblik te geven liggen op tafel. Eigenaar van een aantal bedrijfspanden in het Maandereind is Henk Karssen: "Bedenk eens welke boost we dit gebied kunnen geven met nieuwe appartementen, winkels en horecagelegenheden. De gemeente Ede hoeft alleen nog maar ja te zeggen op een visie die verder reikt dan de dag van morgen."

Bron: Edese Post
Tekst: Diana Kervel

Regel het direct

064-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Marieke Westhuis

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

2017-04-04%2009.26.12.jpg

Ede - Henk Karssen komt uit een bekende ondernemersfamilie. Ruim 80 jaar is het gelijknamige sportwinkelbedrijf gevestigd geweest op de locatie in het Maandereind en aldus een bekende naam in het Edese. Het bedrijf adverteerde veel in de kranten over sport en buitensport, tijdens het gesprek tovert Karssen zelfs nog een oude zeefdruk van een advertentie in De Edese Post boven tafel! 

Verandering in gedrag

De begane grond van de winkel staat nu leeg en is te huur. De winkel bestond destijds uit twee etages, maar er is een tendens gaande dat winkelend publiek liever geen trap neemt. De begane grond leent zich bij uitstek voor een vernieuwend concept, een horecagelegenheid bijvoorbeeld. Er is ook ruimte voor een terras. Karssen onderschrijft een kentering in het koopgedrag van mensen: "De fysieke winkels leveren in, de webshops daarentegen doen goede zaken. De behoefte van mensen om elkaar te ontmoeten, een hapje te eten of drankje te doen blijft echter onverminderd bestaan. De overgang van een winkel naar een andere functie is dus goed mogelijk."

Kloppend hart

De eigenaar van de Maanderpoort heeft ambitieuze plannen voor het Maandereind met daarin een focus op de kwaliteitsverbetering. "Samen met de betrokkenen willen we de aanblik van dit deel van Ede verbeteren en daar kunnen we niet snel genoeg mee van start gaan. Tenslotte was dit voorheen het kloppend hart van het centrum, gevormd door allemaal Edese ondernemers. Jongeren willen zich vestigen in Ede maar hebben dan wel voorkeur voor een groene, duurzame en leefbare omgeving. Met bewoners van de appartementen start de sociale cohesie. Daar spelen we graag op in."

2017-04-04%2009.28.03.jpg

 

Maandereind weer kloppend hart van centrum Ede

03_1272.jpg

 

 

De winkelruimte op Maandereind 47 is circa 400 m2 op de begane grond. Het pand is zowel via de voor- als achterzijde bereikbaar waardoor de ruimte gemakkelijk te bevoorraden is. In de directe omgeving zijn nationale en internationale retailers te vinden als Schuurman Schoenen, Effe Anders, Le Ballon. Uitbreiding mogelijk op de eerste verdieping van 900 m2.

Goede handen

De keuze voor CMC Bedrijfsmakelaars was een logische stap volgens Karssen: "Ik ken Robbert van Hal van CMC al jaren, hij heeft jarenlang voor mij gewerkt en is expert op het gebied van tennis. Na de opleiding tot makelaar en taxateur is hij in het vastgoed beland. Ik ken zijn inborst en weet dat de verhuur bij hem in goede handen is.

Economisch belang

"Tegenover ons winkelpand staat in mijn optiek het mooiste monumentale pand van Ede. Als de plannen doorgaan, dan herken je het over een paar jaar niet meer terug. Oud en nieuw gaan elkaar versterken. De begane grond van het pand blijft voor commerciële doeleinden bestemd, met daarboven mooie appartementen.'' ''We moeten nu doorpakken, niet in ellenlange procedures denken maar in constructieve oplossingen voor alle inwoners. Het dient een groter economische belang. We willen graag, sterker nog we staan te trappelen."

Meer informatie

Meer informatie over het huren van Maandereind 47 in Ede is in te winnen bij Robbert van Hal van CMC Bedrijfsmakelaars, tel 06- 14427843. Locatie: Stationsweg 89 in Ede. Website: www.cmcbedrijfsmakelaars.nl

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief