Nergena als broedplaats voor creativiteit

Bedrijfspand van de maand

‘In het huidige klimaat wordt niet meer gebouwd voor de eeuwigheid’. Toen Henri Hekman het complex Groot Nergena kocht als belegging had dit alles te maken met de markante en indrukwekkende verschijning van het pand aan de N781 bij Bennekom. “Duurzaamheid staat nu precies voor je neus”.

Regel het direct

064-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Marieke Westhuis

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

06__30.jpg

Bennekom – “Deze omgeving heeft een rijke historie en daar hou ik van”, zegt Hekman. “Het mooie is ook dat de ontwikkeling van dit gebied allemaal met elkaar verband houdt. Het Rijksinstituut voor het Rassenonderzoek van Landbouwgewassen (RIVRO) liet het pand in 1952 bouwen, met hoofdgebouw en bijgebouwen rond de vroegere Grote Vijver van Nergena. Na de Tweede Wereldoorlog moest de voedselvoorziening weer op gang komen. Een van de voordelen van dit gebied is dat je alle voorkomende grondsoorten hier tegenkomt. Ideaal voor verschillende proefvelden.

Historie

Op de plaats van het huis Nergena heeft vroeger een kasteel gestaan dat in de loop van de 15e eeuw is verwoest. Later werd er op deze plek het herenhuis Nergena gebouwd. Het landgoed was aan het einde van de 15e eeuw in bezit van het geslacht Van Sallandt. Het vererfde vervolgens op de geslachten Van Wees en Van Balveren, om vervolgens in 1664 verkocht te worden aan Lubbert van Eck. Deze familie bewoonde het landgoed gedurende 146 jaar. In 1810 wordt het huis door Samuel Baron van Eck, Heer van Overbeek en Nergena verkocht. Uiteindelijk heeft de toenmalige burgemeester van Bennekom, Theodorus Prins, het gekocht. Hij liet het huis in 1830 afbreken. In 1952 is langs de huidige Mansholtlaan in de stijl van het oude huis begonnen met de bouw van een nieuw gebouw voor het toenmalige Rijksinstituut voor het Rassenonderzoek van Landbouwgewassen. Architect Mart Bolten ontwierp het complex. Van het oude gebouw is alleen nog de ronde oude 'Grote Vijver' over.

11__29.jpg

26__24.jpg

Hekman geeft aan dat er afgelopen al veel is gerenoveerd: “We zijn begonnen met de buitenkant waaronder de riolering en vijver. We zullen het verder gaan opknappen in fases. We hebben ook grote plannen voor de zolder. Die is nu ingedeeld in verschillende kantoren, maar wanneer je de muren weghaalt heb je een enorme ruimte voor inspiratie en verbinding.“ Op de vraag naar de type huurder antwoordt Hekman: “In de bijgebouwen zit onder meer een kinderdagverblijf maar ook een kerkelijke stichting. Ik ben iemand die houdt van verschillen. Dat helpt je in je leven. Hoe meer verschillende mensen hier komen, hoe mooier ik het vind.  Weer leven in de brouwerij brengen.”

Ligging

De combinatie van het mooie gebouw, de flexibele inrichting en de centrale ligging is bijzonder. Groot Nergena heeft een directe aansluiting met snelweg A12 en A30. Ook met het openbaar vervoer is het goed bereikbaar, mede door de nabij gelegen Landbouwuniversiteit in Wageningen. Rondom het gebouw is voldoende parkeergelegenheid.

In het huidige klimaat wordt niet meer gebouwd voor de eeuwigheid

10__29.jpg

14__28-COLLAGE.jpg

Regionaal

Het initiatief tot contact lag bij CMC Bedrijfsmakelaars. Robbert van Hal: “Wij zorgen dat we goed zijn geïnformeerd. Daarom hadden we gehoord dat het accountantsbedrijf dat hier zat zou gaan vertrekken. Toen hebben we de heer Hekman benaderd om eens te praten. Hekman: “Ik hou van de proactieve benadering en serviceverlening. CMC is hier een schoolvoorbeeld van.”. “In dit prachtige karakteristieke pand ben je verzekerd van een unieke kantoorlocatie. We zijn er van overtuigd dat er veel belangstelling is om te vestigen in dit pand. Vervolgens is het een kwestie van de juiste voorwaarden scheppen voor huurder en verhuurder.

Groot Nergena is gelegen aan de Dr. Willem Dreeslaan 1 in Bennekom en is gelegen naast de innovatieve campus van Wageningen. In totaal bedraagt de beschikbare metrage 1.750 m². Deelverhuur is mogelijk vanaf 500 m². De ruimtes zijn flexibel in te delen.

Meer informatie over het huren van Groot Nergena, Dr. Willem Dreeslaan 1 in Bennekom is in te winnen bij Robbert van Hal van CMC Bedrijfsmakelaars, tel 06-14 42 78 43. Locatie CMC: Stationsweg 89 te Ede.  Website: www.cmcbedrijfsmakelaars.nl

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief