Plezierig winkelen in Maandereind

Nieuws
De ondernemersvereniging en de gemeente Ede hebben afgelopen jaren veel werk verzet om het Maandereind naar een hoger niveau te tillen. De aankleding is aangepakt door het planten van bomen en plaatsen van banken. Nieuwe ondernemers sluiten aan op een reeds gemêleerd aanbod van winkels.
 
Ede - Raymond Scheerman is ondernemer van de naastgelegen koffie- en speciaalzaak Effe Anders. Eén van de vrijstaande panden, Maandereind 13, kent hij goed. Deze ruimte is van oorsprong een kopie van het zijne. "Het gaat om dezelfde 245 m2 winkelruimte
waarmee ik ben begonnen."
 
Aanpassen indeling
Uiteraard heb ik wel aanpassingen aangedaan aan de indeling. Ik heb een aantal mogelijkheden getoetst. De ruimte die ik voor het concept van mijn bedrijf nodig had, is nu optimaal benut. Er is nu een combinatie van ter plekke genieten van koffie, thee, lunch en bonbons en indien gewenst het ook kunnen kopen voor thuisgebruik." Koffie is altijd een passie geweest van Scheerman. Na jarenlang als inkoper bij een internationaal opererend bedrijf te hebben gewerkt, heeft hij uiteindelijk zijn droom verwezenlijkt.
 
DNA
Bij het openen van zijn winkel is hij niet over een nacht ijs gegaan, maar heeft in heel Nederland zijn licht opgestoken. Bij de gesprekken met ondernemers in het gehele land viel hem op dat veel van de bezochte ondernemers spraken over het DNA of karaktereigenschappen van de inwoners van een stad of dorp.''Als we het zo bekijken heeft Ede een sterk vertegenwoordigd DNA met als kernwoord nuchterheid."
 
Glamour
De ambities van Scheerman voor het Maandereind zijn groot: "Met een aantal landelijke ondernemers erbij die het verschil kunnen maken ontstaan nieuwe DNA-strengen. Misschien kunnen we aan de nuchtere imborst van Edenaren wellicht een vleugje glamour toevoegen." Scheerman denkt dan aan een exclusieve kleding- of schoenenzaak, maar het zou ook een franchise van Dille en Kamille kunnen zijn, of luxe woonaccessoires. "Een afgewogen aanbod in ieder geval."
 
Next level
Johan de Man is makelaar van CMC Bedrijfsmakelaars. Dit bedrijf is een jong en ervaren makelaarskantoor met als belangrijkste werkgebied de Foodvalley regio en de Betuwe. De Man: "Het pand aan Maandereind 13 biedt potentiële huurders de kans zich te vestigen met hun onderneming in een gebied dat hard gewerkt heeft aan zijn winkelaanbod, uitstraling en ruimtelijkheid." "Nieuwe ondernemers kunnen gebruik maken van de bestaande initiatieven, maar zijn ook uitgenodigd om met nieuwe concepten te komen. Daarnaast bruist de ondernemersvereniging van de ideeën. Met een nieuwe huurder erbij hopen we deze verder uit te werken en vorm te kunnen geven. We kunnen ons er samen hard voor maken", vult Raymond Scheerman van Effe Anders aan.
 

Regel het direct

Marieke Westhuis - CMC

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief