"Tijdens het hele proces waren er korte lijnen en als ik vragen had kon ik Sam altijd bereiken".

Nieuws

Van loempiakraam op de markt naar stijlvolle winkel en restaurant aan de Scheepjeshof 2-2A in Veenendaal. Dit keer mocht CMC langs bij Mark van Tellingen, eigenaar van TOKO Veenendaal.

TOKO Veenendaal is sinds kort gevestigd aan Scheepjeshof 2-2A in Veenendaal. De winkel heet TOKO Veenendaal. Toko betekent winkel in het Indonesisch. De keuze voor deze naam is niet geheel willekeurig geweest, want de producten die TOKO Veenendaal aanbiedt zijn allemaal van Indonesische oorsprong.

De vestiging aan de Scheepjeshof 2-2A bestaat uit een winkel waar men verschillende kruiden en ingrediënten kan aanschaffen, en een restaurant waar iedereen een kop koffie met een broodje of een uitgebreide maaltijd kan nuttigen. Maaltijden kunnen ook afgehaald worden. Daarnaast biedt TOKO Veenendaal een cateringservice vanaf 10 personen. Zo stond het bedrijf al drie keer met 25 man sterk, als cateraar op de Rijnweek in Rhenen!

Regel het direct

Marieke Westhuis - CMC

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

TOKO

Mark verteld: ‘’Ik ben echt trots als ik terug kijk naar hoe we zijn begonnen en waar we nu terecht zijn gekomen. Veel klanten zijn blij met het eten en vinden het echt lekker. Ik ben trots dat onze nieuwe winkel er zo netjes en modern uitziet.’’

Maar hoe is TOKO Veenendaal ontstaan? Dat begon allemaal toen Mark zijn vrouw Lisbet ontmoette. Lisbet was op zoek naar iets wat ze leuk vond om te doen. Destijds kookte ze regelmatig voor haar buren en vrienden. Lisbet komt van oorsprong uit Indonesië en de recepten vanuit de Indonesische cultuur viel bij iedereen in de smaak.

Mark en Lisbet kwamen op het idee om een loempiakar te huren en op de markt te staan. Echter waren alle populaire plekken al vergeven en konden ze alleen op de ochtendmarkt staan. Later kwam er een winkelruimte beschikbaar aan de Prins Bernhardlaan 8 in Veenendaal. Financieel gezien maakte het niet veel uit of zij een loempiakar huurden of het pand zouden huren. Ze kozen voor het pand en zo werd de vestiging van TOKO Veenendaal in 2011 een feit.

Achterin het pand deed Mark de administratie van zijn transportbedrijf en TOKO Veenendaal, en voor in de winkel was Lisbet druk bezig met het bereiden en verkopen van maaltijden. Door toenemende interesse werd de ruimte al snel te klein en werd het tijd om de winkel uit te breiden.

TOKO

TOKO

CMC en TOKO Veenendaal

Mark verteld: ‘’Rien kwam soms eten bij ons halen en op een gegeven moment vroeg Rien of onze zaak het niet veel beter zou doen op een andere locatie. Onze locatie aan de Prins Bernhardlaan 8 waar we destijds zaten, werd te klein . Rien bood aan om met ons mee te kijken naar mogelijkheden. Een poos later kwam er een ruimte aan de Scheepjeshof vrij. We deden een voorstel om het pand te huren en dit werd afgewezen. Een tijd later kwam de verhuurder hierop terug en konden we alsnog met elkaar in gesprek gaan, wat uiteindelijk voor een verhuizing heeft gezorgd.’’

Inmiddels is TOKO Veenendaal gevestigd aan de Scheepjeshof 2-2A en is de winkel en het restaurant helemaal af. Mark verteld lachend: ‘’We zitten hier nog maar net, maar soms zit het restaurant zo vol dat we nu alweer extra ruimte kunnen gebruiken’’.

De samenwerking met Sam en Rien heb ik als heel goed ervaren. Tijdens het hele proces waren er korte lijnen en als ik vragen had kon ik Sam altijd bereiken. Het aanhuurproces en de vestiging van TOKO op ons huidige adres ging niet geheel eenvoudig, maar Sam en Rien bleven vertrouwen houden dat het goed kwam.

Inmiddels nieuwsgierig geworden naar Toko Veenendaal? Kom gerust een keer langs voor een heerlijke maaltijd!

TOKO

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief