Vergeet de waterleidingen niet!

Nieuws

Thuiswerken, leegstaande panden en stil gevallen waterleidingen. Het hoort allemaal bij het nieuwe vandaag. Voor dat laatste vragen we graag even je aandacht.

Regel het direct

Marieke Westhuis - CMC

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

tap-791172_1920.jpg

Omdat veel panden leeg staan wordt ook de kraan minder gebruikt.
En stilstaand water in leidingen zorgt voor een verhoogd risico op de ontwikkeling van legionella in die leidingen. Legionella is een bacterie die de veteranenziekte kan veroorzaken. De ziekteverschijnselen kunnen variëren van een fikse verkoudheid tot een flinke griep met longontsteking. Zorg er daarom voor dat alle tappunten doorgespoeld worden.

Het spoelen van ongebruikte tappunten moet wekelijks plaatsvinden. Om groei van legionellabacteriën tegen te gaan, is het sterk aan te raden om in periodes dat het drinkwater opwarmt tot boven 25°C dagelijks te spoelen. Denk overigens ook aan tappunten bij koffieautomaten, vaatwassers, etc.

Hierbij moet de gehele leiding inhoud (warm en koud) ververst worden. Spoelen is een preventieve maatregel: u voorkomt hiermee dat legionellabacteriën gaan groeien en zich gaan hechten aan de leiding wand.

Hoe lang moet je spoelen? Dat is afhankelijk van de watertemperatuur in de kraan. Die moet constant worden. Zodra dat het geval is mag je aannemen dat de leiding inhoud is ververst. Voor de zekerheid nog 10 seconden extra laten doorstromen is aan te raden.

splashing-165192_1280.jpg

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief