We spreken Henk Dissel bij een van zijn mooiste projecten in Huis ter Heide

Nieuws

Vandaag is CMC bij Henk Dissel. En niet op zomaar een locatie. Maar we zijn bij één van de mooiste projecten van Henk: Het Stationshuis in Huis ter Heide. Maar voordat hier verder over uitweiden vertellen we wat meer over Henk.

Henk is 61 jaar geboren en getogen in Zeist. Henk is ontzettend trots op Zeist en dit is ook een van de redenen voor zijn vastgoedhandel in deze omgeving. De handel zit van jongs af aan in hem. Op 18-jarige leeftijd startte hij zijn autohandel ‘Hedis’. Hij kocht auto’s van een autodealer die de bonus niet meer konden halen en geforceerd verkocht moesten worden. Deze auto’s verkocht hij weer door aan andere autodealers of handelaren. Hij verkocht al snel 1.300 tot 1.500 auto’s per jaar. Dit heeft hij 35 jaar gedaan.

Regel het direct

Marieke Westhuis - CMC

Bel voor Veenendaal/Ede 0318 501 000
Bel voor Utrecht 030 307 90 510
Bel voor Amersfoort 033 303 56 00

Stuur een e-mail

Henk

‘’Ik ben altijd al een handelaar geweest. Op mijn 14e verdiende ik al meer dan mijn ouders.’’

Eind 80 begon Henk al met het kopen van onroerend goed. Het begon met een villa van zijn voormalige verhuurder. De verhuurder was in het bezit van een grote woning die destijds werd verhuurd aan gastarbeiders. Het was een hele grote villa die hij voor 150.000 gulden op de kop kon tikken. Henk zegt lachend: ‘’Ik had helemaal geen verstand van vastgoed. Ik liep om het pand heen net zoals bij een auto. Het zal wel goed zijn dacht ik.’’ Helaas bleek niets minder waar en was het pand volledig afgekeurd door de brandweer. Het pand bleek ook niet verhuurd. Daar leerde Henk weer van en zijn portefeuille groeide tot maar liefst 50 gebouwen. 

Henk zegt: ‘’Ik vind vastgoed erg leuk en interessant. De verhuur van de ruimten vind ik ook een leuk onderdeel van mijn vak. Ik moet zeggen dat ik wel een strenge verhuurder ben. Ik lever de panden netjes op aan de huurder, maar verwacht dat dit andersom ook gebeurt.’’

Trots laat Henk foto’s zien van panden die hij recent heeft gerenoveerd. Henk vertelt: ‘’het mooiste project dat ik tot nu toe heb gedaan is Het Stationshuis.’’

Het Stationshuis is het voormalige station van Huis ter Heide. Het station lag aan de, inmiddels niet meer bestaande, spoorlijn Bilthoven-Zeist. De spoorlijn Bilthoven-Zeist was in die tijd een drukke verbinding. Het station was een populaire overstapgelegenheid van de trein op de tram of bus en omgekeerd. Na de Eerste Wereldoorlog liep het personenvervoer via het spoor drastisch terug en werd de verbinding in 1941 stopgezet.

Nadat het stationsgebouw zijn functie had verloren, werd het een horecagelegenheid. Van 1943 tot 2015 stond het stationsgebouw bekend als Café Spitfire. Lange tijd was dit een belangrijke en bekende ontmoetingsplaats voor de in Huis ter Heide gelegerde Amerikaanse militairen, die werkten op de voormalige Vliegbasis Soesterberg.

Nadat het pand vanaf 2015 in verval dreigde te raken, is in 2019 begonnen met de restauratie. Henk, initiatiefnemer van dit project, was van jongs al van jongs af aan te vinden op het station. Zeker eens in de week stapte hij bij de machinist in de cabine om het laatste stukje naar huis per trein af te kunnen leggen.

Henk

Henk

Erik van Bueren sluit ondertussen aan in het gesprek. Momenteel is hij huurder en aanspreekpunt van Het Stationshuis.

Erik vertelt:  ‘’Tijdens de coronatijd zijn wij gestart met het interieur van dit pand. Iedereen werkte destijds thuis en wij merkten dat mensen elkaar graag op een externe plek en in een inspirerende omgeving ontmoetten. Wij zijn zelf een IT-bedrijf en vergaderen ook vaak extern. Om deze reden hebben wij samen met Henk en een interieurstylist het oude station van binnen afgemaakt en vijf vergaderruimtes ontwikkeld voor 25 personen. De vele historische elementen in het gebouw doen je terugdenken aan de tijd dat hier ook veel mensen samenkwamen. Kortom: een inspirerende omgeving met een ontspannen huiselijke sfeer.

In Het Stationshuis kun je een ruimte huren voor een dag(deel) inclusief services zoals consumpties. Dit is eventueel uit te breiden met een lunch. Daarnaast heeft huurder ook nog de mogelijkheid om de vergadering af te sluiten met een borrel.

Inmiddels gaat de verhuur zo goed dat Het Stationshuis binnenkort gaan uitbreiden om nog meer verhuurmogelijkheden te creëren!

Henk en CMC

Op aanraden van iemand anders kwam Henk in aanraking met Vincent. Inmiddels spreken we van drie jarige samenwerking. Henk vertelt: ‘’Vincent is een kundige makelaar. Neemt initiatief en levert kundig werk.’’

Op zoek naar een vergader- of werkruimte in een stijlvolle ruimte? Kom het ervaren en reserveer een ruimte op de website! https://hetstationshuis.nl/de-ruimtes/  

Henk

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief