'Zelfs de nachtegaal laat zich horen'

Bedrijfspand van de maand

Wonen en werken op een industrieterrein lijkt een wonderlijke combinatie, toch heeft het jarenlang goed gewerkt voor het echtpaar Rijkens van RCS Rijkens Computer Systemen. “De reistijd van en naar het werk kwam overeen met het openen van de tussendeur.”

Bron: Edese Post
Tekst: Diana Kervel

Regel het direct

064-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Marieke Westhuis

Bel  0318 - 50 10 00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Morsestraat-30-Ede.jpg

EDE - De Morsestraat is volop in ontwikkeling. De laatste jaren is er  veel aan opgeknapt en er is een goed contact en afstemming met de buurt. Het nabij gelegen Bouwbedrijf Bloed heeft in 2005 ook de verbouwing gedaan van het pand. Het ontwerp is van architectbureau van de Kolk. De trottoirs zijn vernieuwd en via de gemeente is bedongen, dat men beschikt over vijf eigen parkeerplaatsen; de op- en afritten dienen vrij gehouden te worden.
Dit is niet het enige waar de eigenaar zijn stempel op heeft weten te drukken. Toen Bloed Bouwbedrijf het ging verbouwen werd gedacht aan nummer 28H. Het gebouw ernaast heeft nummer 32. Eigenaar Rijkens: “Ik ben toen naar de gemeente gegaan om nummer 30 aan te vragen. Dat staat toch beter op een visitekaartje.

Uitvinder

Rijkens heeft het altijd fijn gevonden om voor klanten maatwerk te leveren en voor passende betaalbare oplossingen te zorgen. Zo heeft hij bijvoorbeeld een systeem bedacht in een computerkast voor bloemveilingen en andere stoffige ruimten, waarbij er een constante luchtstroom kan staan op toetsenborden van computers. “Hiermee houd je ze mooi schoon.” Slimmigheden als deze heeft Rijkens ook veel laten doorvoeren bij de bouw van het pand aan de Morsestraat.

 

Morestraat-30-Ede-2.jpg

Morsetraat-30-Ede-collage.jpg

Nummer 30 staat beter op je visitekaartje dan 28h

Lichtinval

Tot 2005 was het pand in gebruik door Johannes Orgelbouw. “We hebben nog steeds vier dichtgestopte gaten in de muur zitten alwaar de keilbouten voor het pijporgel zaten. De orgelzaal was 7,5 meter hoog, zonder verdieping en ramen. Hier is een vloer en trap geplaatst. De ramen in de showroom van de orgelfabrikant vonden we mooi en hebben we doorgevoerd in het pand. RSC is inmiddels verkocht en leeft voort met onze kanten in Veenendaal. Nu zoeken we nog een goede bestemming voor het pand, daar steken we extra aandacht in. Wij hebben gemeend om het nodige schilderwerk nog uit te voeren, evenals tuinwerkzaamheden. We willen het goed overdragen. Als je je auto gaat verkopen, dan laat je hem eerst ook nog even wassen, toch?” Robbert van Hal van CMC Bedrijfsmakelaars: “Voordat iemand een bezichtiging gaat doen, rijdt hij zeker twee keer langs het pand. Dan wil je een goede indruk achterlaten.”

Makelaar CMC is uitgenodigd, samen met twee andere makelaarskantoren. Over wat de doorslag heeft gegeven is Rijkens heel stellig: “Mijn vrouw had bij CMC een goed gevoel en het klikte direct. Op haar intuïtie zijn we vaak afgegaan en die heeft ons nooit voor de gek gehouden.”Vogels

“Ook al wonen we op een industrieterrein, vanaf ons balkon zien we de groene toppen van de bomen. Aan het gekwetter van vogels hebben we geen gebrek. Zelfs de nachtegaal laat in het juiste jaargetijde van zich horen. De woning (30A) is overigens ook prima om te bouwen naar kantoorruimte.
Hier tegenover was een tijdje een staalbedrijf gevestigd en werden de machines om 07.00 uur ’s ochtends aangezet. Nu dat bedrijf is verhuisd, moet ik weer de wekker zetten!”

Meer informatie

Meer informatie over het kopen van Morsestraat 30 in Ede is in te winnen bij Robbert van Hal van CMC Bedrijfsmakelaars, tel 06-14427843. Locatie: Stationsweg 89 in Ede.  

Neem direct contact contact op met Robbert

 

 

25__198.jpg

 

 

Op bedrijventerrein Frankeneng op Morsestraat 30 is kantoorruimte met bijbehorend magazijn en bovengelegen woning te koop. Aan de voorzijde van het pand (30) is 156 m² kantoorruimte beschikbaar met aansluitend 48 m² magazijn. Aan de achterzijde van het object is via een aparte ingang (30B) ook nog 240 m² kantoorruimte beschikbaar. Daarnaast heeft de bovengelegen woning (30A) een aangrenzend balkon van 21 m².

  • Kennis van de vastgoedmarkt
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Zichtbaar en actief